Navigatie
Vacatures
Renovatie - revatilisatie villa Vught - Groenen Bouw en Onderhoud

Van energielabel F naar energielabel A

Aan de Breautelaan in Vught werkt Groenen Bouw & Onderhoud aan het verbouwen en verbeteren van een monumentale villa, oorspronkelijk gebouwd in 1948. Belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het opwaarderen van het energielabel, van F naar A. Het gehele pand wordt opnieuw geïsoleerd en de energievoorziening wordt sterk verduurzaamd.

Energielabel F - A

De karakteristieke woning bestaande uit een kelder, een begane grond van 230m2, een verdieping en een zolder, staat op een perceel van ruim 1700 m2. In 2016 werd het pand verkocht. De nieuwe eigenaar heeft Baars Ontwerp & Adviesbureau ingeschakeld voor een uitgebreid revitalisatie en renovatieplan. Het pand viel op dat moment onder energielabel F, wat eigenlijk niet meer van deze tijd is. Het plan omvatte een uitgebreid pakket energiebesparende maatregelen zoals compleet nieuwe isolatie, vervangen van alle ramen, vernieuwen van het dak, innovatieve infraroodverwarming en zonnepanelen op het platdak.

Renovatie villa te Vught - Groenen Bouw en Onderhoud

Faay voorzetwanden

De gehele begane grond van 230 m2 is opnieuw geïsoleerd en voorzien van een nieuwe betonvloer. De wanden worden van binnenuit voorzien van Faay voorzetwanden. Dit zorgt niet alleen voor een fraaie afwerking, maar ook voor een optimale isolatie.

Aan de achterzijde van het pand vindt een verbouwing plaats, waarbij een bestaande garage bij de woning wordt getrokken. Al met al een flinke operatie, maar dat is geen enkel probleem voor de vakmensen en onderaannemers van Groenen Bouw & Onderhoud. Want ook hier geldt: Mensen maken het verschil. Opdrachtgever: particulier Architect: Baars Bouwadvies Projectleider: Eric de Loijer Uitvoerder: Dave Verrijdt.