Navigatie
Vacatures
Transformatie Nieuwsstraat Budel | Groenen Bouw & Onderhoud

Van voormalige supermarkt naar 18 appartementen en studio’s

Met het installeren van de slagbomen voor het achterliggende parkeerterrein en het aansluiten van de elektra, werd op donderdagmorgen 9 november de laatste hand gelegd aan een mooi transformatieproject aan de Nieuwstraat in Budel. Onder toeziend oog van projectleider Erik de Loijer en uitvoerder Robert Dingen werd een leegstaand winkelpand getranformeerd tot 18 woonstudio’s en appartementen. Dit alles werd in ca. 6 maanden gerealiseerd. Opdrachtgever Dutchloft The Market is bijzonder tevreden over het resultaat.

 

Een sfeervol ‘straatje’ met studio’s

Robert Dingen: “Boven de winkel, aan de voorkant van het terrein, waren al enkele appartementen gesitueerd. De bewoners hiervan hebben dit transformatieproject van dag tot dag kunnen volgen, waarbij we de overlast uiteraard zoveel mogelijk hebben beperkt. En ook deze mensen zijn blij met het resultaat, want het gebouw heeft nu een veel mooiere uitstraling gekregen. Wat eerst een winkelruimte en magazijn was, is nu getransformeerd tot een ‘straatje’ met gelijkvloerse studio’s.
Het geheel is wit geschilderd, waardoor het hele pand, inclusief de bestaande bouw is opgefrist. Elke voordeur heeft een bijbehorende parkeerplaats, direct achter het gebouw. Een mooie en speelse oplossing, uitgewerkt door Baars Adviesbureau”.

 

Nieuwstraat-Budel-Transformatie-Corridor | Groenen Bouw & Onderhoud


Energiezuinige houtskeletbouw

Over de bestaande winkelvloer zijn alle leidingen aangelegd. Hier overheen is een nieuwe, iets hogere vloer aangebracht. Een kosten- en overlastbesparende oplossing.
Waar de studio’s gevormd worden door de bestaande gemetselde wanden, zijn openingen gezaagd voor het plaatsen van de grote ramen. De nieuwe wanden zijn in houtskeletbouw gerealiseerd. Deze bouwtechniek werd door Groenen Bouw & Onderhoud o.a. ook toegepast voor de bouw van een kinderboerderij en een luxe villa.
Alles is op en top geïsoleerd en op het dak zijn zonnepanelen aangebracht, waarmee de energiekosten tot een minimum worden beperkt. Overal is volop lichtinval, waarmee de kleine studio’s (ca. 30m2) een modern en ruimtelijk karakter hebben gekregen.

 

 

De studio’s worden gestoffeerd aangeboden. Een groot deel is inmiddels al verhuurd. Informatie over de huur-mogelijkheden is verkrijgbaar bij de betreffende makelaars: Huurinc. Housing uit Eindhoven en Van der Straaten makelaardij in Budel.

 

Transformatie winkelpand naar studio'd - Budel Nieuwstraat | Groenen Bouw & Onderhoud