Navigatie
Vacatures
Byrdstraat-Eindhoven-studentenwoningen

Transformatie van schoolgebouw naar studentenhuisvesting

De Byrdstraat bevindt zich in stadsdeel Oude Toren en is een zijstraat van de Veldmaarschalk Montgomerylaan, op slechts een paar minuten loopafstand van de Fontys Hogescholen campus Rachelsmolen. Het oude schoolgebouw, voorheen eigendom van Fontys, is aangekocht door door Patrick en Winfried Sanders, samen met projectontwikkelaar Maarten Rentmeester, met wie we de locatie bezoeken.

De perfecte plek
“Dit pand stond al 2 jaar leeg” vertelt Maarten. “Er is veel overleg met de Gemeente Eindhoven geweest, alvorens we met dit pand aan de slag konden. Eindhoven wordt weliswaar redelijk volgebouwd met studenten-studio’s, vaak in oude kantoorpanden, maar dat houdt ons niet tegen om hierin te investeren. Dit schoolgebouw is vooral interessant vanwege de locatie, zo dicht bij de Hogeschool Campus en de TUe. Studenten kunnen van hieruit te voet naar school en de afstand naar het centrum is ook niet groot”.

Samenwerking
Jack Maas is uitvoerder op dit project en heeft al vaker samengewerkt met Maarten Rentmeester. “We weten precies wat we aan elkaar hebben en kunnen snel schakelen als dat nodig is. Als zich gedurende het project onverwachte zaken voordoen, gaan we niet zeuren maar lossen we het gewoon op” zegt hij met een lach. Maarten bevestigt dit. “Die flexibiliteit, gecombineerd met de ervaring op het gebied van renovatie en verbouwingen tot studentenhuisvesting, maakte de keuze voor Groenen Bouw en Onderhoud niet moeilijk. Ook bij het project Hertoghof hebben we met Groenen samengewerkt, daarbij was Robert Dingen de uitvoerder. Je merkt dat de instelling van deze mensen heel oplossingsgericht is en dat is absoluut een voordeel”.

Turn-key oplevering
De 41 studio’s die hier gerealiseerd worden hebben een oppervlak van ca. 20 tot 24 meter, inclusief keukenblok en douche/toilet ruimte. Ze worden compleet ‘turn-key’ ingericht, inclusief meubilair. Groenen Bouw & Onderhoud verzorgd het bouwkundige werk, zowel binnen als aan de buitenzijde, waar o.a. diverse kozijnen worden vervangen en reparaties aan voegwerk, dak etc. Ook de isolatie wordt aangepakt. Oplevering staat gepland voor begin juni. Vanaf juli-augustus kunnen de eerste studenten dan hun intrek nemen.