Navigatie
Vacatures

 

Op 17 april 2018 ondertekende Groenen Bouw & Onderhoud en Woonpartners de aannemings- overeenkomst voor het project aan het Stationsplein in Helmond.

Het voormalig UWV pand wordt getransformeerd tot een woongebouw met 41 gemeubileerde studio’s voor kort verblijf en 54 grotere appartementen voor reguliere woningzoekenden. Lees hieronder het persbericht.

PERSBERICHT WOONPARTNERS:

Nieuwe kansen in hartje Helmond

Woonpartners transformeert UWV-gebouw tot woongebouw

Een paar maanden geleden startte Woonpartners al met de transformatie van het oude pand van Combivisie aan de Kasteel Traverse tot woongebouw met ruim 50 betaalbare studio’s. Nu is ook het voormalige pand van het UWV aan het Stationsplein aan de beurt. Op 17 april ondertekenden Woonpartners en Groenen Bouw & Ontwikkeling de aannemingsovereenkomst. Groenen gaat het gebouw herontwikkelen tot een woongebouw met 41 gemeubileerde studio’s voor kort verblijf en 54 grotere appartementen voor reguliere woningzoekenden.

Met de transformatie van de kantoorgebouwen komt Woonpartners tegemoet aan de vraag naar betaalbare woningen voor starters op de woningmarkt. Dit beperkt de wachtlijsten voor sociale huurwoningen. De herontwikkeling geeft ook een impuls aan de ambitie van de gemeente Helmond om jongeren meer aan Helmond te binden. De studio’s zijn zeer geschikt voor jongeren die zelfstandig willen wonen maar nog geen eigen grotere woning kunnen betalen. En voor jongeren die een opleiding volgen op De Groene Campus, de Automotive Campus of zelfs in Eindhoven.
Tegelijkertijd zet Woonpartners in op een behoorlijke verduurzaming van de gebouwen en daarmee op lagere woonlasten voor de huurders.

Impuls voor de woningmarkt

De ‘Short-Stay’ appartementen zijn bedoeld voor bijvoorbeeld mensen met een verbroken relatie, seizoensarbeiders, projectmedewerkers, expats, studenten en statushouders. De studio’s hebben een woonoppervlakte van 25 tot een kleine 40 m2 en beschikken over een eigen keuken, badkamer met toilet en één ruimte die dient als woon- en slaapkamer. Ze zijn gemeubileerd, iemand kan er met een beperkte huisraad zo intrekken. Doordat de woningen verhuurd worden voor bepaalde tijd, maximaal een halfjaar tot een jaar, komen er geregeld woningen vrij die dan weer per direct beschikbaar zijn. De kale huurprijs ligt naar verwachting beneden de € 400,00. De overige 54 appartementen hebben een oppervlakte van 50 tot 65 m2 en krijgen een huurprijs tussen de € 425,00 en € 600,00. Deze worden in 2019 te huur aangeboden voor een- en tweepersoonshuishoudens via Wooniezie.nl

Energiebesparingssysteem

Duurzaamheid, lage woonlasten en wooncomfort spelen een belangrijke rol in de transformatie van het UWV-gebouw. Het gebouw wordt energetisch aanzienlijk verbeterd, daarvoor worden de gebouwschil (vloer, gevels en dak) goed geïsoleerd. In combinatie met de relatief kleine woonoppervlaktes van de wooneenheden, zorgt dit ervoor dat de benodigde hoeveelheid warmte laag zal zijn. Woonpartners maakt bovendien gebruik van zonnepanelen op het gebouw en een verwarmingssysteem dat automatisch in- en uitschakelt op basis van bewegingsdetectie. Dit voorkomt onnodig energieverbruik. Woonpartners sorteert met de toepassing van dit systeem voor op een aardgasvrije samenleving.

Op de foto:
Rechts:
Marc Eggermont, Directeur-bestuurder Woonpartners

Links:
Johan Groenen, directeur Groenen Bouw- en Onderhoud