Navigatie
Vacatures
Financial Controller | Groenen Bouw & Onderhoud

Walter Blatter, financial controller bij Groenen Bouw & Onderhoud

“Teamgeest en structuur voor sturen op resultaat”

Walter Blatter is sinds december 2017 als Financial Controller in dienst bij Groenen Bouw & Onderhoud. We spraken hem op zijn werkkamer, waar hij dagelijks bezig is met financiële, maar ook andere processen binnen het bouwbedrijf. Alles voor de juiste teamgeest en structuur.

“Mijn belangrijkste taak is het beheren van de financiële processen van onze bouw- en renovatieprojecten. We zijn als bouwbedrijf voortdurend bezig met efficiencyverbetering. Het is vanzelfsprekend dat alle financiële stromen goed op orde moeten zijn. Ons moderne ERP-systeem helpt daarbij. Daarmee houden we het overzicht en kunnen alles checken. We zorgen ervoor dat alle bestellingen goed zijn ingevoerd, dat er geen dubbele bestellingen worden gedaan, dat alle uren goed zijn ingevoerd, alles op tijd gefactureerd wordt, meer-minderwerk wordt bijgehouden etcetera.
Het bewaken van kosten is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Waar het veel meer om gaat is het efficiënt maken van het complete proces. Hoe zorg je als team voor optimaal resultaat. Niet alleen financieel, maar ook op het gebied van klanttevredenheid en ontwikkeling”.

Samen bereiken we meer

“Samen met ons voltallige team voeren we een overlegstructuur om projecten efficiënt te laten verlopen. Daarbij coach ik ook onze administratieve en project-ondersteunende mensen.
De projectleider is en blijft verantwoordelijk voor het welslagen van een project, maar we delen de plussen en minnen nu ook met de betrokken medewerkers. Door hier uit te leren en het samen te doen bereiken we meer”.

De switch naar Groenen

Walter kent het klappen van de zweep. Hij werkte na zijn HTS bedrijfskader al bij verschillende bedrijven waar hij verantwoordelijk was voor financieel beleid. Zo werkte hij voor Raxtar Bouwliften en NewFoss een bedrijf dat biomassa produceert. “Ik woon hier op een steenworp vandaan en kwam Johan Groenen wel eens tegen als ik onderweg was naar Raxtar, ook hier in Veldhoven. Ook ken ik Johan nog van het voetballen bij UNA. Hij vroeg mij of ik interesse had in een baan bij Groenen en ik was wel toe aan een carrièreswitch. De ‘klik’ die ik met Johan heb heeft me doen besluiten om hier te komen werken.
Johan is iemand die alle details van een project altijd feilloos in zijn hoofd heeft, maar zijn kracht ligt ook ‘buiten’ als adviseur bij opdrachtgevers en toeleveranciers. Daarom zocht hij iemand die de organisatie intern kon versterken. Dat was voor mij een hele mooie uitdaging”.

Walter Blatter | Groenen Bouw & Onderhoud

Bekende naam

Het voetbal, waarin teamgeest ook cruciaal is, speelt een belangrijke rol in het leven van Walter. De naam Blatter is sowieso met voetbal verbonden, al is het maar door de naam van de voormalig FIFA voorzitter, die niet onomstreden is. Maar de link ligt voor Walter veel dichter bij huis. Vader Sjef Blatter speelde in de jaren 60-70 voor PSV, als controlerende linksback. Hij speelde ook voor het Venlose VVV en voor Roda JC. Na zijn spelerscarriére werd Sjef Blatter zaakwaarnemer voor diverse voetballers. Bij het Veldhovense UNA was ere-voorzitter Jos Blatter, neef van Sjef Blatter, vele jaren de drijvende kracht.
“Sporten heb ik altijd gedaan en doe ik nog steeds. Momenteel is dat regelmatig een bootcamp, omdat het voetbal mijn kruisbanden heeft versleten. Maar als er om gevraagd wordt speel ik nog wel mee. Mijn vader heeft me destijds afgeraden om betaald voetbal te gaan spelen. Hij vond het beter dat ik niet in die rare voetbalwereld verzeild raakte”.

Vier vrouwen thuis…

In het gezin van Walter speelt sporten uiteraard ook een belangrijke rol. “We hebben een dochter van 11 en nog een tweeling van 7 jaar. Het hockey- en voetbalveld zijn zeer vertrouwde terreinen voor ons. Dat het damesvoetbal zo in populariteit is gestegen, vind ik als vader van drie dochters extra leuk. Sowieso leuk dat ik thuis vier vrouwen heb, daar zijn velen jaloers op!”