Navigatie
Vacatures

“Altijd je kop erbij houden”

Robbie Boudewijns werkt inmiddels al 20 jaar bij Groenen Bouw & Onderhoud. Eigenlijk al langer, want hij begon in 1995 als leerling timmerman, maar kwam in ‘97 in vaste dienst. Als gediplomeerd zelfstandig uitvoerder is hij nu verantwoordelijk voor tal van bouw- en renovatieprojecten.

Uitvoerder Robbie-Boudewijns

“Ik ben begonnen als timmerman en sinds mijn 24e ben ik al uitvoerder bij Groenen” vertelt Robbie. “8 Jaar geleden heb ik de opleiding HBO-Bouwkunde afgerond en het diploma Hoofduitvoerder behaald. Dat was ruim 1,5 jaar in de avonduren en op zaterdagen naar school, plus nog alle thuis-studie. Alle vrije tijd ging erin zitten. Een behoorlijk pittige tijd, waarbij ik vooral moest werken aan mijn kennis op het gebied van nieuwbouw. Renovatie was voor mij doorgaans een eitje, omdat ik daarin al veel praktijkervaring had opgedaan. Ik heb de opleiding in één keer succesvol kunnen afronden en uiteindelijk was ik heel blij met het papiertje”.

Robbie woont samen met Diana en hun twee kinderen Rhoan en Thigo in Meerhoven. “Onze twee zoons zijn 14 en 12 jaar oud. Rhoan is een voetbal-talent. Hij is laatst nog gescout door ‘Mister PSV’ Willy van der Kuylen. Hij kwam helaas nét te kort voor de PSV jeugdselectie en speelt nu bij UNA. Zijn droom is profvoetballer worden.
Thigo speelt gitaar en is een muzikaal talent. Dat heeft ie absoluut niet van mij hoor, maar het zit wel een beetje in de familie.”

Motorrijden

“Zelf heb ik ook redelijk hoog gevoetbald, maar tegenwoordig stap ik na het werk liever op de motor om een stukje te gaan toeren. Al sinds mijn 18e heb ik het motorrijbewijs. Lange tijd niets mee gedaan maar onlangs heb ik een Honda CBR 600cc aangeschaft. Niet zo’n zware motor, maar wel een snelle machine. Ik was nog niet echt op zoek naar een motor, maar toen dit aanbod voorbij kwam kon ik het niet laten lopen. Intussen ben ik alweer aan het uitkijken naar een zwaardere Naked Bike”.

Op de vraag of hij niet bang is voor ongelukken antwoord Robbie: “Ik ben een rustige rijder. Je moet als motorrijder altijd je kop erbij houden en een beetje gezonde angst hebben. Als je dat niet hebt wordt het risico op ongelukken een stuk groter. Ik wil heelhuids thuiskomen en de volgende dag weer op mijn werk kunnen verschijnen”.

Variatie

Dat brengt ons weer terug bij het werk als uitvoerder. “Momenteel ben ik met diverse leuke projecten bezig, zoals de bouw van een kinderboerderij in houtskeletbouw te Veldhoven, een nieuwbouw woonhuis te Eindhoven en de transformatie van kantoren naar appartementen in Helmond. Die afwisseling maakt het leuk. Het is ook fijn om te werken in een familiebedrijf, waar de lijnen kort zijn en een goede collegiale sfeer heerst. Na 20 jaar is Groenen nog steeds goed voor mij en ik ben goed voor Groenen”.