Vacatures

Transformatie kantoorpand tot 41 gemeubileerde appartementen/studio’s

Opdrachtgever: Woonpartners

Het voormalig UWV pand is getransformeerd tot een woongebouw met 41 gemeubileerde studio’s voor kort verblijf en 54 grotere appartementen voor reguliere woningzoekenden.

De ‘Short-Stay’ appartementen zijn bedoeld voor bijvoorbeeld mensen met een verbroken relatie, seizoensarbeiders, projectmedewerkers, expats, studenten en statushouders. De studio’s hebben een woonoppervlakte van 25 tot een kleine 40 m2 en beschikken over een eigen keuken, badkamer met toilet en één ruimte die dient als woon- en slaapkamer. Ze zijn gemeubileerd, iemand kan er met een beperkte huisraad zo intrekken.

Doordat de woningen verhuurd worden voor bepaalde tijd, maximaal een halfjaar tot een jaar, komen er geregeld woningen vrij die dan weer per direct beschikbaar zijn.

Duurzaamheid, lage woonlasten en wooncomfort speelden een belangrijke rol in de transformatie van het UWV-gebouw. Het gebouw is energetisch aanzienlijk verbeterd, daarvoor werd de gebouwschil (vloer, gevels en dak) goed geïsoleerd. In combinatie met de relatief kleine woonoppervlaktes van de wooneenheden, zorgt dit ervoor dat de benodigde hoeveelheid warmte laag zal zijn. Er wordt bovendien gebruik gemaakt van zonnepanelen op het gebouw en een verwarmingssysteem dat automatisch in- en uitschakelt op basis van bewegingsdetectie. Dit voorkomt onnodig energieverbruik.