Navigatie
Vacatures
Nieuwbouw Fluidics Eindhoven

Hypermoderne productiehal met kantoren

In opdracht van Fluidics Instruments realiseerde Groenen Bouw & Onderhoud een nieuwe productieruimte met kantoren aan de Dillenburgstraat in Eindhoven. Het betreft een aanbouw op de bestaande locatie, waarmee Fluidics haar productie heeft kunnen uitbreiden met een hypermodern machinepark.

Fluidics Instruments is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van high-tech verstuivers en nozzles voor hoofdzakelijk oliegestookte branders, van de domestic markt tot industriële toepassingen. De producten van Fluidics worden wereldwijd afgezet en het bedrijf maakt een gezonde groei door.
Om de productie verder te kunnen uitbreiden en tevens representatieve kantoor- en vergaderruimte te realiseren werd een plan gemaakt voor uitbreiding op de bestaande locatie. In de zomer van vorig jaar kreeg Groenen Bouw & Onderhoud opdracht voor de uitvoering.

 

Bedrijfspand-Dillenburgstraat

Precisiewerk

We lopen samen met uitvoerder Robbie Boudewijns door de productiehal, waar inmiddels volautomatische draai- en freesbanken in bedrijf zijn. “Het gaat hier om hoogwaardig precisiewerk in duizendste millimeters. Heel wat anders dan maatvoeringen in de bouw. Maar net als hier geldt ook voor ons dat kwaliteitsnormen gecontroleerd en gehaald worden. Ook bij de staalconstructie en vloeren gaat het om minimale toleranties. We hebben voor dit project Hesta Bouw ingeschakeld, zij zijn gespecialiseerd in staalconstructies. Het installatiewerk is verzorgd door Wil Wouters Installatietechniek”.

Geavanceerd domoticasysteem

We lopen de stalen trap op naar de bovenverdieping, waar stijlvol ingerichte kantoren, spreekruimte, een pantry en toiletten gerealiseerd zijn. “Alle techniek voor klimaat en verlichting in dit gebouw is te regelen via een domotica-systeem en via een app met een smartphone te bedienen. De LED verlichting is in diverse kleuren in te stellen. Zo kan men de sfeer van een ruimte naar wens aanpassen”.

Robbie wijst ook nog even op een bijzondere oplossing in de keuken. “De CV-ruimte zit weggewerkt achter dit deel van de keuken. Met het bouwen van een deels wegneembaar keukenblok hebben we hiervoor een slimme oplossing bedacht”.

Ook de buitenzijde van het pand is bijzonder, met speciale lamellen-zonwering en stijlvolle glaspanelen. “Niet alleen de productie bij dit bedrijf is high-tech, het bedrijfspand zelf is dat nu ook”.

Moderne productiehal met kantoren

Bedrijfspand Dillenburgstraat