Navigatie
Vacatures
Kinderboerderij Prins Willem Alexanderschool

Nieuwbouw kinderboerderij Prins Willem Alexander School Veldhoven

Direct naast het Sondervick College, aan de Knegselseweg in Veldhoven, realiseerde Groenen Bouw & Onderhoud het nieuwe onderkomen voor Kinderboerderij Prins Willem Alexander. Zowel onze opdrachtgever Van Oorschot Bouwtechniek & Advies, als de Gemeente Veldhoven hebben hun waardering uitgesproken over de aanpak en kwaliteit.

 

 

Het betreft een project in Houtskeletbouw (HSB), bestaande uit een hoofdgebouw met werkruimte, een vrijstaand dierenverblijf en twee kippenverblijven. De basis is een betonnen fundering, met daarop zware balken van Inlands Lariks en gevingerlaste planken van Red Cedar, die een fraai patroon vormen. Al het hout is FSC gecertificeerd. Het dak en de zijwanden zijn afgewerkt met strakke pannen in antraciet-grijs. Dit contrasteert mooi met de warme houttinten.

Sterk en duurzaam

De balkenconstructie is zeer robuust, met zware bout-verbindingen en metalen krammen ertussen. De benodigde balken en planken worden onder ideale omstandigheden gefabriceerd en prefab op maat besteld. Op de bouwplaats hoeft niet of nauwelijks gezaagd te worden. HSB is daarmee een duurzame, snelle en kostenbesparende bouwmethode, die steeds populairder wordt in Nederland, ook voor de woningbouw. Zo kreeg ook de nieuwe kinderboerderij een prefab bouwpakket gestalte. De totale bouwtijd was niet meer dan 3,5 maand.

Ruimtelijke lichtinval

De binnenruimte heeft veel lichtinval door de fraaie kozijnen met grote ramen. De binnenwanden zijn hier afgewerkt met Agnes Wandplaten. Dit geeft het interieur een eigentijds karakter met een ruimtelijk effect.

 

Kinderboerderij-lichtinval

Economisch bouwen

In Canada, de VS en Scandinavië wordt houtskeletbouw op brede schaal toegepast. Dat klink logisch, omdat dit ook de landen zijn waar veel bosbouw plaatsvindt. Ontwikkelingen in de logistiek maken HSB nu ook interessant voor andere Europese landen. Zeker voor Nederland met zijn wereldhavens in Rotterdam en Amsterdam.
HSB vereist een zorgvuldige planning en werkvoorbereiding, disciplines waar Groenen Bouw & Onderhoud sterk in is. En niet in de laatste plaats: ervaren timmerlieden en uitvoerders. Wat óók voor HSB geldt: MENSEN MAKEN HET VERSCHIL.

 

Nieuwbouw Kinderboerderij Sondervick Veldhoven

 

Groenen Bouw & Onderhoud realiseerde met HSB o.a. ook een luxe villa in Vianen, waarover we al eerder een nieuwsartikel publiceerden.