Navigatie
Vacatures
LEAN planning | Groenen Bouw & Onderhoud

Groot transformatieproject:
van kantoorgebouw naar 95 all-electric huurwoningen

Aan het Stationsplein in Helmond staat het imposante kantoorgebouw, waarin voorheen het UWV gevestigd was. Groenen Bouw & Onderhoud is hier momenteel met man en macht aan het werk, waarbij de LEAN methodiek wordt toegepast.  Het kantoorgebouw ondergaat een transformatie naar 54 appartementen en 41 studio’s. Het gebouw wordt volledig gasloos, met all-electric energievoorzieningen. Dit project, in opdracht van Woonpartners, volgde vrijwel direct na de realisatie van het short-stay appartementengebouw ‘Studio 5701’, aan de Traverse.

LEAN methodiek voor efficiënt werken

“Dit is het tweede project dat we in samenwerking met Woonpartners en Camelot realiseren”, aldus projectleider Jan Daamen. Bart van Bussel, projecteider namens Woonpartners, is ons aanspreekpunt. Wekelijks zijn we met alle betrokkenen in de LEAN-Keet aanwezig. Gezamenlijk maken we de LEAN planning, waarbij alle werkzaamheden optimaal op elkaar worden afgestemd. Door op deze manier te werken verbeteren we alle processen en creëren we extra waarde voor zowel de opdrachtgever als onze eigen medewerkers en de onderaannemers.  ’s Morgens starten we  met een ‘Daily Stand’ waarbij iedereen kan zien welke werkzaamheden er voor die dag gedaan moeten worden. Op het LEAN-bord in de keet streept iedereen aan het einde van de dag zijn gedane werkzaamheden af, zodat de voortgang altijd voor iedereen zichtbaar is. De korte lijnen die zijn ontstaan zorgen niet alleen voor efficiency, maar ook voor een prettige werksfeer. Zo is de LEAN methodiek een belangrijk onderdeel geworden van onze business-strategie”.

Transformatie kantoorgebouw | Groenen Bouw & Onderhoud

Groenen Bouw & Onderhoud is verantwoordelijk voor de realisatie van het gehele project, inclusief de inrichting van de terreinen achter het gebouw. Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn ook flora en fauna maatregelen genomen, waaronder het plaatsen van nestkasten voor vleermuizen.
“Zelfs de burgemeester van Helmond is al een kijkje komen nemen. Het is een uniek project, beeldbepalend voor de stad. De locatie is natuurlijk helemaal top, zo direct naast het station.

Infraroodverwarming, de innovatieve all-electric oplossing

Het gebouw wordt ‘all-electric’ gerealiseerd, met PV-panelen op het dak, infrarood-verwarming en afzonderlijke WTW-units met elektrische boiler. Een innovatieve oplossing voor een duurzaam en laag energieverbruik, die we in de toekomst veel vaker gaan terugzien”.

Op onze nieuwspagina’s zullen we aan de ontwikkelingen rondom dit bijzondere project aandacht blijven besteden.

Transformatie kantoorgebouw | Groenen Bouw & Onderhoud