Navigatie
Vacatures

Groenen Bouw & Onderhoud heeft in opdracht van woonstichting Woonpartners een kantoorruimte (voormalig GAK kantoor) getransformeerd naar 95 huurwoningen (54 appartementen en 41 studio’s). Dit gebouw is tot stand gekomen in bouwteam verband met nauwe samenwerking met de architect, de projectleider van Woonpartners en de projectleider en uitvoerder van Groenen Bouw & Onderhoud.

De appartementen zijn geheel gasloos door middel van infrarood vloerverwarming installatie in combinatie met een elektrische boiler en een warmte-terugwin-unit. De zonnepanelen voor het dak zorgen voor de terug levering. De architect heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk bestaande elementen (vloeren, wanden, kolommen) terug te laten komen in het nieuwe pand. Door vloeren en wanden te slopen zijn er in het gebouw door middel van lichtkoepels daglicht gecreëerd. De wanden zijn voor een  gedeelte ruw gebleven en voor een gedeelte voorzien van onderhoudsvrije groene bekleding. De studio’s voor ‘short-stay’ zijn geheel ingericht (inclusief meubilair) opgeleverd.

Aan de buitenzijde is het gehele pand extra geïsoleerd met dakisolatie, spouwisolatie, HR++ aluminium kozijnen en stucwerk isolatie. Daarna is het gehele gebouw geschilderd (keimwerk). Aan de voorzijde zijn 4,5 meter hoge veiligheid glazen panelen aangebracht waarop de naam van het gebouw in het Nederlands (HIER) en Engels (HERE) is aangebracht.

Er zijn verschillende buitenruimtes gerealiseerd voor bewoners en aan de voorzijde (Stationsplein) is deze voorzien van sta-tafels, bloembakken en een pergola. Aan het Stationsplein is de hoek van het gebouw open gemaakt, waarbij de betonnen kolom constructie is gehandhaafd en er hangende balkons zijn gerealiseerd. De achterwand is weer voorzien van onderhoudsvriendelijk groen. Het kunstwerk welke aan de voorzijde van het bestaand gebouw zat (GAK kantoor) heeft in samenwerking met de architect een nieuwe bestemming gekregen aan de achterzijde.

Helmond heeft een nieuw markant gebouw gekregen waar alle medewerkers en inwoners trots op mogen zijn!

Voor  foto’s kunt u hier klikken.