Navigatie
Vacatures
Johan Groenen, winnaar Ondernemerstrofee Veldhoven 2015

Johan Groenen wint Ondernemerstrofee Veldhoven 2015

De Stichting Ondernemerstrofee Veldhoven looft elk jaar een prijs uit aan een ondernemer die zich weet te onderscheiden met visie en succesvol ondernemerschap. Kandidaten worden door andere ondernemers voorgedragen en een onafhankelijke jury kiest uiteindelijk de winnaar.

Burgemeester Jack Mikkers van de gemeente Veldhoven reikte op 18 september de felbegeerde prijs uit aan Johan Groenen. Hij werd verrast met de fraaie trofee en een video, waarin mensen uit zijn directe omgeving, zakelijk en privé, lovende woorden uitspreken. Hijzelf en ca. 80 collega-ondernemers in de zaal genoten er zichtbaar van.

 

Het juryrapport vermeldt o.a. het volgende:

“Johan Groenen kijkt verder dan het gemiddelde én toont de juiste winnaarsmentaliteit. Hij weet steeds de goede weg te vinden en slaagt erin innovatief en adequaat te anticiperen op een voortdurend veranderende wereld. Johan Groenen beschikt over alle benodigde talent, kennis en voorwaarden voor het verantwoord exploiteren van zijn mooie bedrijf.”

“Inspelen op de veranderende wereld doet Johan o.a. door het invoeren van een geheel nieuwe manier van werken bij Groenen Bouw & Onderhoud. Er wordt geïnvesteerd in trainingen en systemen om van Groenen Bouw & Onderhoud een moderne zelflerende organisatie te maken. ‘We gaan op een andere manier samenwerken, niet alleen met elkaar, maar ook met opdrachtgevers, onderaannemers en leveranciers. Zo gaan we bedrijfsprocessen vereenvoudigen, overheadkosten reduceren en vermijdbare faalkosten verminderen. Uiteindelijk gaan we een hogere kwaliteit leveren, tegen een lagere prijs. De andere manier van werken moet uiteindelijk een automatisme worden. Als medewerkers hun eigen inzichten, kennis en competenties gaan aanspreken, groeit de betrokkenheid. Als we dat punt bereiken, gaan we als bedrijf grote stappen voorwaarts zetten”.

De volledige tekst van het betreffende persbericht, waarin ook de achtergrond van Johan wordt beschreven, kunt u hier downloaden.