Navigatie
Vacatures
Groenen Bouw & Onderhoud Stagiaire uitvoering

“Ik ben in de wieg gelegd voor dit vak”

Jan Oosterbosch (19 jaar) volgt de opleiding ‘Middenkader Functionaris Bouw’ aan het Summo College in Veldhoven. Deze brede bouwopleiding richt zich op het complete traject vanaf ontwerp en uitvoering tot en met onderhoud. Voor Jan is het duidelijk: zijn toekomst ligt in de uitvoering.

Jan Oosterbosch volgde vorig jaar – toen nog in de derde klas van zijn opleiding – ook al een stage bij Groenen. Hij is dus al aardig ingeburgerd bij het bedrijf. Dit laatste studiejaar werkt hij als assistent uitvoerder en was o.a. betrokken bij het project Kunstacademie ’s Hertogenbosch en de realisatie van de nieuwe kinderboerderij in Veldhoven.
“Van ervaren uitvoerders zoals Jack Maas en Robbie Boudewijns leer ik veel” vertelt Jan. “Vooruitdenken en zorgvuldig communiceren zijn misschien wel de belangrijkste eigenschappen van een goede uitvoerder. Je bent het aanspreekpunt voor alle vaklieden, onderaannemers, opdrachtgever en andere betrokkenen. En juist dat maakt dit vak zo leuk, veel contact met mensen en afwisseling in het werk. Daarbij is de onderlinge sfeer en collegialiteit bij Groenen heel leuk, dus over mijn stage heb ik niets te klagen”.

Kennis van huis uit

We vragen jan hoe hij ertoe is gekomen een bouwkundige opleiding te gaan volgen. “Mijn vader is ook uitvoerder, dus dat vakgebied is mij met de paplepel ingegoten. Toen ik klein was ging ik al regelmatig met hem mee naar de bouw om te helpen, bijvoorbeeld met gereedschap aangeven. Mijn vader vertelde daarbij van alles en gaf uitleg over verschillende technieken, gereedschappen etc. En als ik dan de volgende dag of een paar dagen later weer ter plaatse was, vroeg hij of ik nog wist wat hij eerder had uitgelegd. Toen ik aan het Summo College Bouw begon, wist ik al een hoop!”

“Zo ben ik dus eigenlijk in de wieg gelegd voor dit vak. In tegenstelling tot mijn broer en zus, die allebei een financiële studierichting hebben gekozen, kies ik voor de bouw. Mijn zus is na een universitaire studie fiscalist geworden en mijn broer heeft zijn master accountancy gehaald. Zij kunnen mijn belastingpapieren invullen en ik kan hun helpen met verbouwingen, dus dat vult elkaar mooi aan”.

Verder leren

“Volgend jaar september ga ik starten met HBO Bouwkunde in Tilburg. In de tussentijd hoop ik bij Groenen aan de slag te blijven, want dat bevalt me prima. En als ik mijn HBO-diploma heb hoop ik een vaste aanstelling te krijgen en mezelf verder te ontwikkelen. Want projectleider worden, dat lijkt me ook wel wat”.