Navigatie
Vacatures
Herman Coenen - Groenen Bouw & Onderhoud

 

Herman Coenen, al meer dan 35 jaar werkzaam bij Groenen

“Noem mij maar een vliegende kiep”

Timmerman Herman Coenen heeft er al heel wat jaartjes op zitten bij Groenen Bouw & Onderhoud. Hij woont aan de Provincialeweg, vrijwel naast de oude timmerfabriek en op slechts een steenworp van het Groenen-plein. En nóg frapanter: tijdens dit interview was hij aan het werk in een woning waar hij zelf pal naast woont. Een proefwoning voor de renovatie van de Oranjewijk in Veldhoven. Kleinzoon Jake mocht even met deze trotse opa meekijken.

Sinds een jaartje is Herman de trotse opa van Jake. “Vandaag is onze ‘oppas-dag’ dus mijn echtgenote heeft Jake onder haar hoede”. Even later wandelt zij met de kinderwagen langs de woning waar Herman aan het werk is. “Opa worden is een van de mooiste dingen die je in het leven kan overkomen” aldus Herman. “Ik geniet daar enorm van. Maar het is natuurlijk ook prima als hij aan het einde van de dag weer opgehaald wordt door z’n ouders. We hebben al 4 kinderen opgevoed. En dat zijn ook allemaal jongens. Nu ze volwassen en zelfstandig zijn, breekt er voor ons een andere tijd aan”.

 

Herman Coenen - Timmerman - Groenen Bouw & Onderhoud

 

Herman Coenen: van machinebankwerker naar bouwvakker

Deze allround timmerman heeft het vak van jongs af aan bij Groenen in de praktijk geleerd. “Vrijwel direct na mijn LTS-opleiding tot machinebankwerker ben ik bij Groenen beland. Mijn vader was destijds opzichter bij Philips en had goede contacten met Groenen, waar mijn twee rechterhanden meer dan welkom waren. Eenmaal gestart ontdekte ik dat dit werk helemaal in mijn straatje past. De afwisseling op verschillende locaties, binnen- en buitenwerk, de goede sfeer in dit familiebedrijf, de mogelijkheid om te leren… Het sprak me allemaal aan en dat doet het nu nog steeds. Ja, ik ben blij dat ik die keuze destijds gemaakt heb”.

“Alles wat ik doe heb ik bij Groenen in de praktijk geleerd. Sloopwerk, timmerwerk, montagewerk, allemaal leuk. Vaak word ik ingezet bij de realisatie van bouwprojecten, zoals onlangs bij de bouw van een luxe villa in Vught. Maar ik werk ook regelmatig aan renovatie- of transformatieprojecten. Momenteel ben ik vogelschroten aan het plaatsen bij twee proefwoningen voor Oranjewijk Veldhoven. Dat voorkomt dat er vogels gaan nestelen op het moment dat we het dak gaan renoveren. En deze klus is toevallig naast mijn eigen huis. Noem mij maar een soort ‘vliegende kiep’ die op veel plaatsen ingezet kan worden”.

 

 

Oranjewijk Veldhoven - Vogelschroten - Groenen Bouw & Onderhoud

 

Tuinieren en klussen

Het motto van Herman Coenen is: doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. “In mijn vrije tijd mag ik graag wat in de tuin rommelen. En toen een van mijn zoons een huis in Oerle kocht dat nog afgebouwd moest worden, waren mijn vrije uurtjes natuurlijk weer snel gevuld. Het is fijn om te zien dat je kinderen het goed doen. Daaruit haal ik mijn energie en kan ik ook met plezier werken. Weet je nu genoeg? OK, dan ga ik weer lekker door met mijn werk”.