Navigatie
Vacatures

Feestelijke opening short-stay appartementen ‘Studio 5701’

Op 10 april vond de officiële opening plaats van het short-stay appartementengebouw ‘Studio 5701’. Locatie van deze feestelijke gebeurtenis was het dakterras aan de achterzijde van het gebouw. In de schaduw op het terras was het frisjes. Maar aan de voorzijde van het gebouw pronkte het fraaie glazen geluidsscherm in de volle zon. “Een schitterende aanwinst voor onze stad” aldus wethoudster Stedelijke Ontwikkeling Gaby van den Waardenburg.

Kasteeltraverse Helmond Geluidsscherm - Groenen Bouw & Onderhoud

Heel veel staal en glas

Het geluidsscherm bestaat uit een enorme staalconstructie en panelen van gelaagd glas, die het hele gebouw als het ware ‘inpakken’. De Loods architecten maakte van de geluidsisolatie een architectonisch onderdeel, waarmee het voormalige GGZ gebouw een opvallende verschijning is geworden aan de Kasteel-Traverse. Het plaatsen ervan was het laatste onderdeel van de bouw. Een bijzonder onderdeel ook, omdat er groot materieel nodig is voor de realisatie. De Kasteeltraverse is een drukke weg door het hart van Helmond de ruimte voor de bouwplaats was zeer beperkt. Dankzij goede samenwerking en planning met alle partijen is ook dit laatste onderdeel succesvol opgeleverd.

Groenen Bouw & Onderhoud - opening short-stay appartementen

Een flexibel inzetbaar woonproduct

Directeur Marc Eggermont van Woonpartners gaf in zijn openingswoord aan dat de behoefte aan betaalbare short-stay woonruimte steeds groter wordt. “Je kunt constateren dat het wonen van mensen echt verandert. Niet alleen door de invloed van Brainport en de daarbij behorende expats, maar ook door een toenemend aantal echtscheidingen, waarbij snel tijdelijke woonruimte gevraagd wordt. Als woningstichting richten we ons steeds meer op dit soort vormen van flexibel wonen. Het betekent voor ons een andere manier van ontwikkelen in de toekomst”.
Marc Eggermont sprak zijn dank en waardering uit over de samenwerking met Groenen Bouw en Onderhoud, die de complete transformatie binnen één jaar heeft weten te realiseren. Een topprestatie!

Feestelijke opening short-stay appartementen - Groenen Bouw & Onderhoud

Creativiteit

Behalve het opvallende design van het geluidsscherm tegen de gevel, heeft ook de achterzijnde van het pand een creatieve uitstraling. Het dakterras is voorzien van design-meubilair en een kleurrijke muurschildering. Kunstenaar Erik Veldmeijer maakte de schildering in opdracht van Woonpartners. Hij verwerkte diverse elementen van stadse situaties in ‘bubbels’. Hiermee wordt ook het tijdelijke woonkarakter uitgebeeld.

Camelot, de beheerder van het gebouw, maakte een video over dit project.

<