Navigatie
Vacatures
Groenen Pieten Oranjewijk Veldhoven

‘Bouwpieten’ bezorgen Oranjewijk-bewoners in Veldhoven een chocoladeletter.

Twee vrolijke Pieten met een bolderkar vol chocoladeletters trekken door de Veldhovense Oranjewijk. De bewoners van 162 woningen worden op deze regenachtige donderdag huis-aan-huis verrast met de letter ‘G’.

Het is de G van Groenen Bouw & Onderhoud. Dit bouwbedrijf bedacht deze ludieke actie als dank voor de hoge klantwaardering tijdens grootonderhouds-werkzaamheden. Sinds afgelopen voorjaar was Groenen actief in Oranjewijk, waarbij o.a. een deel van de daken werden voorzien van duurzame ‘Isovlas’ dakisolatie. Het grootonderhoud is uitgevoerd volgens de principes van The Natural Step en zoveel mogelijk circulair bouwen. Zo werd een deel van de oude dakpannen niet weggegooid maar gereinigd en hergebruikt. Ook de gevels werden grondig aangepakt. De woningen zijn nu energiezuiniger geworden en naar het hedendaagse kwaliteitsniveau gebracht.

Uit de bewonersenquête die werd gehouden is een 8+ score naar voren gekomen. Alles is volgens de LEAN-methodiek heel efficiënt gepland met het oog op een zo kort mogelijke doorlooptijd per woning. De Sint is nu zo vriendelijk om de bewoners te bedanken voor de prettige samenwerking.

Deur voor deur bellen de twee Pieten aan om de letters te bezorgen. Een flinke klus in dit regenachtige weer. Waar bewoners niet thuis zijn wordt het doosje voorzichtig in de brievenbus gedeponeerd. Gelukkig zijn er ook veel mensen thuis, want er wonen veel ouderen in de wijk. Dan zie je de leuke reacties op deze onverwachte verrassing. “De mensen vinden dit echt heel leuk” zegt de kleine Piet. “Ja maar dat zijn we gewend hè?” vult de andere Piet aan. Dan snel verder. Want 162 voordeuren dat zijn er best veel…