Navigatie
Vacatures
keukenrenovaties Hanevoet - Groenen Bouw en Onderhoud

Succesvolle Groenen-aanpak met Lean Planning

In opdracht van Woonbedrijf werkt Groenen Bouw & Onderhoud aan een grootschalig keuken-renovatieproject in de wijk Hanevoet te Eindhoven. In twee fases, waarvan de eerste in 2016 plaatsvond, worden respectievelijk 274 en 219 keukens gerenoveerd. Fase 2 wordt eind juni opgeleverd. De bewonersenquêtes laten zien dat voor de juiste aanpak is gekozen. 

Advies en hulp bij keuzemogelijkheden

Voorafgaand aan de werkzaamheden werden de bewoners uitgenodigd voor een inloopmiddag/avond in het plaatselijke buurthuis. Medewerkers van Woonbedrijf en Groenen waren hier aanwezig voor uitleg en advies over de nieuwe keukens. Er waren diverse keuzemogelijkheden in kastfronten en keukenbladen. Kiezen is voor bewoners niet altijd makkelijk, maar met de hulp van Woonbedrijf en Groenen kregen de bewoners een goed beeld van de mogelijkheden. Digitaal opnemen met de Bouwtool Tijdens de bijeenkomst werd met bewoners meteen een afspraak ingepland voor de ‘warme’ opname in de betreffende woningen. Deze opnames worden volledig digitaal uitgevoerd, met behulp van de Bouwtool. Van de bestaande situaties worden foto’s gemaakt, die samen met alle keuzes en notities digitaal worden opgeslagen. Zowel de bewoners, Woonbedrijf als de werkvoorbereiding bij Groenen beschikken daarmee direct over alle benodigde gegevens.

keukenrenovaties Hanevoet Groenen Bouw en Onderhoud

Lean planning

Op basis van een Lean-planning worden de keukenrenovaties binnen de kortst mogelijke tijd uitgevoerd. Al bij de warme opname wordt in overleg met de bewoners een startdatum vastgesteld. Op vrijwel hetzelfde moment is bestelling van de keuken een feit. Enkele dagen voor aanvang worden de planning en werkzaamheden nog een keer met de bewoner doorgenomen. Zo heeft de bewoner gelegenheid om de keuken leeg te ruimen en waar nodig nog dingen te verplaatsen.

Beperken van overlast

Belangrijk aandachtspunt, zoals bij alle situaties waarbij in bewoonde staat gewerkt wordt, is het beperken van de
overlast voor bewoners. Zo worden meubels en andere onderdelen die gevoelig zijn voor stof zorgvuldig afgedekt. Bovendien wordt er gewerkt met hoogwaardige apparatuur voor stofafzuiging.

Enquête Keukenrenovaties Hanevoet

Optimale klanttevredenheid

In vijf werkdagen wordt de nieuwe keuken gerealiseerd, van sloopwerk en aanpassen leidingwerk, tot tegelwerk, stucwerk, plaatsen nieuwe keuken en alles schoon opleveren. 80% Van het werk is door de eigen vaklieden van Groenen Bouw & Onderhoud uitgevoerd. Aan de bewoners werd na afloop gevraagd om een tevredenheidsenquête in te vullen. Dit heeft geresulteerd in uitermate goede beoordelingen. Een mooi resultaat op basis van onze visie: MENSEN MAKEN HET VERSCHIL.

stof-afzuiking voor keukenrenovatie - Groenen Bouw en Onderhoud
Afdekken - keukenrenovaties Hanevoet - Groenen Bouw en Onderhoud